Oancea Ioana- GO FOR IT! IT’S WORTH IT!

GO FOR IT! IT’S WORTH IT!

Go go go go go! Asta e tot ceea ce pot să spun despre această oportunitate. Alege sa trăiești independent pentru 4 luni de zile, alege să te descurci singur din toate punctele de vedere, alege să te pui la încercare, dă-ți voie sa-ti depășești anumite limite, încearcă lucruri noi, trăiește senzații noi, cunoaște oameni noi, oameni cu un stil de viață total diferit, culturi diferite, vizitează locuri noi, trăiește orice fel de experiență care te va ajuta la dezvoltarea personală și nu numai, adună amintiri și momente de neuitat. Pornește în aventura numită Work&Travel USA!

După acest îndemn de a pleca în această aventură ar fi cazul să mă prezint

Numele meu este Oancea Ioana și în luna Februarie m-am decis și am ales să îmi petrec vara anului 2016 în Gatlinburg, Tennessee. Astfel, am pornit la drum în aventura studenției, aventură care m-a schimbat pe mine ca persoana, m-a maturizat, m-a făcut mai responsabilă, aventură care m-a facut un om împlinit la momentul actual. Îmi amintesc și acum cât de entuziasmată eram de program, „iooi câte o să mai vad, o să cunosc oameni noi, o să vizitez locuri noi, o să-mi perfecționez engleza”, vorbeam încontinuu doar despre asta. Recunosc însă, că la început am fost puțin dezamăgită de locație însă mama mă încuraja mereu: “lasă Ioana, că poate acolo trebuie să mergi” și așa a fost!!!

oancea-ioana-cu-feribotul-spre-statuia-libertatii-min
Cu feribotul spre Statuia Libertatii

Despre locație? Orășel turistic, zona de munte, destul de mic, însă PLIN DE TURIȘTI. Sunt din Orașul Marii Uniri și pot spune că fiecare zi de vară din Gatlinburg arăta ca ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia. Zona este extraordinară, un orășel de munte, liniștit, familist, refugiu față de căldura specifică Sudului, cu peisaje superbe atât vara, însă mai ales în luna septembrie când toți copacii din jur încep să-și schimbe culoarea. Este un peisaj de poveste. Sunt o mare fană a lunii septembrie, deci se înțelege entuziasmul meu. În ansamblu, nu mi-aș fi dorit un loc mai bun și mai primitor decât micul nostru Gatlinburg, devenit între timp oraș de suflet din foarte multe puncte de vedere.

Oamenii? Nu știu cum sunt oamenii în alte părți ale Statelor Unite însă în partea de Sud sunt super. Acolo am întâlnit cei mai faini oameni din lume și aici mă refer atât la americani cât și la romani. Am legat prietenii strânse atât în țară (salutare Suceava) cât și peste ocean. Americanii în general? Oameni super deschiși la minte, politicoși, însă e mare diferența între Europa și Statele Unite așa că pregătește-te de un șoc cultural imens. În rest, sunt enervant de zâmbăreți, dar simpatici. P.s. pregătește-te ca încă de la prima conversație cu un american să te întrebe de unde ești și să fie încântat de accentul tău.
Job-ul și angajatorul?  Dacă ar fi să rezum într-un singur cuvânt acela ar fi: SUPERB. Am lucrat pentru Ripley’s, companie care are mai multe atracții turistice în Gatlinburg, atracții gen Aquarium, Mirror Maze, Haunted House etc. Job-ul meu consta practic în vânzarea biletelor pentru atracțiile turistice ale companiei. Job ușor, am interacționat cu o mulțime de oameni, mi-am îmbunătățit engleza și nu în ultimul rând, mi-am făcut prieteni. Am fost primii lor studenți J1 iar din punctul meu de vedere s-au comportat super ok. Locul și mediul de muncă mi-au întrecut toate așteptările. Nimeni nu mergea la muncă stresat, lumea era degajată și zâmbitoare. Aveai o problema, se rezolva. Oameni superbi, atât managerul cât și colegii de muncă. Am avut o mulțime de activități împreună, baseball, hiking etc. Au avut grijă să trăim o vară minunată.

oancea-ioana-dollywood-parc-de-distractii-activitate-organizata-de-angajator-min
Dollywood parc de distractii activitate organizata de angajator

Ce am vizitat? După o vară de vis, împreună cu prietena mea am decis să ne petrecem câteva zile în minunatul New York înainte de a zbura înapoi spre casă. Personal, am fost super încântată de orașul în sine, de multitudinea de naționalități din acel loc și de faptul că nu vedeai un om la fel, fiecare era diferit și exprima asta în propriul său mod. E minunat să trăiești, să experimentezi și să fi prins în marea aglomerație din NYC.

oancea-ioana-new-york-empire-state-building-min
New York Empire State Building

Concluzie? Indiferent de zona în care vei merge nu ezita să te distrezi și să încerci lucruri noi! La sfârșitul verii o să vezi cât de mult contează clipele petrecute alături de oamenii de acolo și cât de mult o să-ți lipsească. La final o să realizezi câte amintiri ai acumulat într-o singură vară și cât de mult te-a ajutat pe tine, ca persoană această experiență. Pe parcursul a 4 luni de zile o să trăiești momente de neuitat, îți dau cuvântul meu . Un mic sfat: Nu pleca cu gândul că acolo totul e roz și  nu o să întâmpini greutăți. E normal să te lovesti și de lucruri mai puțin plăcute însă nu e un capăt de lume. Dacă se ivește ceva neplăcut, cu ajutorul prietenilor și al sponsorului o poți scoate la capăt! Nu-ți fie frică, încearcă lucruri noi și acumulează experiențe acum cât ești tânăr, pentru ca mai târziu să ai ce povesti! Nu regret alegerea făcută și abia aștept să pornesc și anul viitor în această aventură, cu forțe și obiective noi!

Abia aștept să îți citesc experiența ta din USA!

p.s. pornește cu mintea și inima deschisă, niciodată nu știi ce te așteaptă!

oancea-ioana-aquarium-gatlinburg-locul-de-munca-min oancea-ioana-cu-autobuzul-prin-new-york-min oancea-ioana-gatlinburg-de-sus-vedere-din-ober-gatlinburg-min oancea-ioana-new-york-times-square-poza-care-doresc-sa-apara-pe-facebook-min oancea-ioana-new-york-times-square-min oancea-ioana-new-york-min oancea-ioana-uniforma-de-la-locul-de-munca-min

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​