Nicola Cifor- 4 luni , 4 state , 4000 km , 7 parcuri naționale, 3 orașe legendare, 200 km parcurși în drumeții montane

4 luni , 4 state , 4000 km , 7 parcuri naționale, 3 orașe legendare, 200 km parcurși în drumeții montane, o ploaie de stele , o noapte îmbibată în luminiile nordului , un apus înghițit de Pacific și-o zi de naștere sărbătorită peste ocean.
Pentru mine America a fost cea mai frumoasă lecție de dezvoltare personală , lecție pe care n-ai să o găsești în cărți și nici nu te învață la școală. A fost o provocare la care mă bucur că am răspuns afirmativ , pentru că mi-am oferit șansa să mă cunosc mai bine , să îmi depășesc limitele și în sfârșit am facut ceva care am simțit că a fost în totalitate pentru mine.

nicola-cifor-bryce-canyon-utah-min
Călătoritul are foarte multe beneficii, personal, experiența americană mi-a schimbat percepția asupra multor lucruri și mi-am reorganizat lista prioritățiilor, am devenit mai puțin superficială. Totodată am adoptat din politețea lor și zâmbetul întipărit pe buze.Cu alte cuvinte am cunoscut o nouă eu, încrezătoare în ea și curajoasă destul încât să aibă propriile inițiative.
Am și lucrat, încă pentru prima dată, dar mereu uit de acest detaliu când povestesc pentru că niciodată n-am simțit că merg la muncă cu adevărat. Știu că e natural să-ți faci griji și eu mi-am făcut la rândul meu, dar nimeni nu-ți cere marea și sarea ,o să te descurci de minune. Poate ți-au mai spun un n număr de persoane acest lucru și tot îți vine greu să-i crezi, dar eu mai încerc o dată pentru că îți vorbesc din suflet și nu mă costă nimic. Crede-mă a fost și aceasta o parte frumoasă și a avut farmecul ei! Am fost surprinsă să văd cât de mult îmi place să pun osul în ceea ce fac și să fiu serioasă atunci când e nevoie. Aprecieriile angajatorului nu au întârziat să vină. Muncind m-am transformat într-o persoană mai responsabilă.Am reușit să economisesc și niște bănuți pe lângă toate comenziile de pe Amazon , iar visul meu de a vedea lumea prinde încet ,încet contur.

nicola-cifor-santa-monica-beach-min
M-am și distrat pe cinste, având în vedere că timpul pe care îl petreci acolo este limitat o să profiți de fiecare oportunitate , o să te transformi și tu în Jim Carrey în filmul Yes man și o să spui „Da” la cea mai prostească provocare. S-a dovedit că sunt un talent înnăscut la darts iar slacklining-ul este a două mea natură. Mi-am făcut și prieteni, de-o viață , nu de-o vară. În Februarie o să mă întâlnesc cu o parte dintre ei, pentru că urmează să călătorim timp de o lună și o să hoinărim împreună prin India(vacanță plătită din banuți economisiți în state,iar în Ianuarie mă duc la ski în Franța,tot din aceleași economii,dar dacă vă spun o să ziceți că mă dau mare). În luna Mai așteptăm în vizită ( eu și cel mai bun prieten al meu cu care am fost plecată în state) un american căruia i-am stârnit interesul despre România, care are munți și văi aproape la fel de frumoase ca Montana. America mi-a deschis apetitul aventurier fiind prima piesă dintr-un joc domino al experienței.

nicola-cifor-death-valley-nevada-min
Ar fi multe de povestit, peripeții din excursie cu suișuri și coborâșuri, nopți dormite în cort, veșnicul „Motel 6”, rangeri care te trezesc la 3 dimineața pentru că n-ai voie să dormi în mașină într-un parc național, să faci duș în 5 minute(că doar timpu-i pe bani), o drumeție de 8 km prin apa înghețată, un număr prea mare de tipuri de bere încercate pentru a fi ținut minte, un 4 Iulie memorabil, micul dejun pe o plajă pustie din Malibu, să parcurgi sute de km cu Pacificul în dreapta autostrăzii cu o mașină de mii de dolari pe care o închiriezi fără cea mai mică problemă dacă deții un permis de conducere, și cel mai amuzant lucru cum nu știi niciodată unde ți-ai pus lucrurile pentru că mașina e bucșită de bagajele tale și a celor 5 tovarăși.

nicola-cifor-death-valley-nevada-min
de drum …Dacă nici așa n-am reușit să-ți trezesc interesul, aș putea să-ți vorbesc cu cel mai mare drag despre fiecare întâmplare ore în șir la o ceașcă de cafea…sau sa-ți spun cum să vezi America în două săptămâni cu 800 de dolari…Tentant? …Cât despre mine… Eu abia aștept să mă întorc , după ce am pus piciorul pe plaiul românesc am și iscălit „docomentul” cu Student Travel pentru vara lui 2017!

nicola-cifor-santa-monica-min nicola-cifor-glacier-national-p-mt-min
Visul american nu se rezumă la poveștiile noastre despre cum ne-am petrecut vacanța de vară , fiecare dintre noi considerăm că a avut cea mai frumoasă experiență și fiecare are dreptate! Îndraznește să ieși din zona ta de confort și sa-ți scrii propria poveste despre visul american! De ce să nu o faci când e atât de accesibil iar satisfacția e nemărginită?

nicola-cifor-glacier-highlandwest-glaciermontana nicola-cifor-mt-oberlin-glacie-national-park-montana-min nicola-cifor-pacific-coast-hwy nicola-cifor-san-francisco-min

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​