Kovacs Melinda- Anul acesta am avut oportunitatea de a vizita America a doua oară

Numele meu este Melinda, și anul acesta am avut oportunitatea de a vizita America a doua oară. Anul trecut am avut plăcerea de a cunoaște oameni minunați, cu ajutorul cărora eu și două prietene am reușit să ne întoarcem cu un contract deja gata.

În primul an (2015), când în sfârșit am decis că o să mă alătur prietenelor în aventura care ne aștepta, nu îmi venea să cred și nici nu știam la ce să mă aștept. Nici atunci, când am ajuns în New York cu avionul, nu puteam realiza nicidecum unde sunt.

Locul de muncă îl aveam în Ocean City, NJ, de menajeră la un motel mai mic. La aproximativ două săptămâni după sosirea noastră, am început să căutăm un al doilea loc de muncă. La început nu mi-am putut imagina cât de ușor e să găsești muncă acolo. Pentru mine era o noutate că numai intram în magazine și întrebam managerii dacă au nevoie de ajutor. După o săptămână de multe așa zise eșecuri, începeam să renunț la ideea de a avea un al doilea loc de muncă, plus și faptul că am intrat in toate locurile posibile de pe Boardwalk. Cel puțin așa am crezut. Până la urmă am intrat într-un restaurant care era chiar la capăt, și după ce am vorbit un pic cu patroana, m-a întrebat dacă pot să încep ziua următoare. Restaurantul avea o mașinărie de făcut donuts și eu eram la casă și vindeam. Lucrând acolo a fost chiar o experiență de neuitat, fiindcă eram singura de dincolo de ocean, așa având posibilitatea de a vorbi cât mai mult posibil în engleză. La început am fost foarte timidă, dar observând că toți care lucrau acolo erau ca o familie mare și primitoare, m-am integrat foarte repede.

kovacs-melinda-poza-2

Zilele treceau repede și nu puteam să plec fără a vizita ceva, așa că am căutat împreună cu prietenele o excursie online și în trei zile am reușit să vizităm Niagara Falls, Washington, Philadelphia, New York și mai multe destinații mai mici.

Pe scurt, aceasta a fost vara din 2015 și despre care am decis să vă povestesc deoarece era cea mai superbă vară, iar continuarea din 2016 a fost și mai superbă, întorcându-mă în același loc, m-am simțit de parcă nici nu am plecat.

Eu le recomand tuturor studenților, că dacă au posibilitatea, să profite de ea, fiindcă atunci când nu mai sunt studenți, devine tot mai greu să ajungă acolo unde poate că nici nu visau. Mie chiar îmi pare rău că nu am profitat de șansa asta și în primul an, de frica de necunoscut și singurătate, dar să știți că aceste emoții dispar odată ce ajungeți peste hotare și vă treziți în mijlocul New Yorkului neștiind care atracție să vizitezi prima.

kovacs-melinda-poza-3

Da share acestui articol

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp