Keep calm and start your semester off right

Toată lumea este super ocupată pe timpul studenţiei. Este foarte dificil să te împarţi între cursuri, diferite asociaţii studenţeşti, proiecte de grup, antrenamente, joburi şi prieteni! Ca şi student vei simţi că nu ai nicio secundă liberă, şi îţi promiţi de fiecare dată că de semestrul următor, de anul viitor…okay, după facultate totul va fi altfel…mai liniştit şi echilibrat.

Să fii prea ocupat tot timpul nu este necesar şi nici sănătos. La facultate vei fi înconjurat de persoane cu ambiţie, care vor să cucerească lumea, vor distracţie, şi toate acestea le vor acum!

Doar pentru că Ana merge la fiecare curs facultativ, lucrează 30 de ore pe săptămână, în weekend este voluntar la o fundaţie, merge la zumba, şi tot în acest timp reuşeşte să menţine relaţia cu tipul super hot din anul 3 nu înseamnă că trebuie să urmezi stilul ei de viaţă! Poate că Ana pare calmă pe dinafară, crede-mă că lipsa timpului şi a odihnei vor avea un efect negativ pe viitor.

Agenda încărcată şi viaţa agitată este o adevărată “epidemie” în rândul studenţilor. Sunt programaţi astfel încât dacă nu au o agendă plină, de dimineaţă până seara nu se înalţă la nivelul aşteptărilor.

Este vremea să opreşti acest cerc vicios şi să înveţi să zici nu. Trebuie să înveţi să acorzi prioritate lucrurilor importante.

Iată o listă cu câteva sfaturi utile, ca să eviţi programul supra încărcat:

  1. Evaluează-ţi timpul în mod realistic

Fă-ţi un plan săptămânal, care să înceapă cu cursurile şi seminariile. Acum adaugă alte elemente, cum ar fi jobul, activităţile extracuriculare, evenimentele sociale, timpul dedicat temelor şi studiilor. Majoritatea facultăţilor recomandă că fiecare curs în parte necesită 2 ore de studii acasă, în fiecare săptămână. Nu uita nici de odihnă, antrenamente, mese regulate. Introduce-le în plan, dacă vrei să rămâi sănătos şi mereu în top.

  1. Priorităţi

Dacă pe lista ta apar prea multe activităţi la care pur şi simplu nu mai ai timp, va trebui să ştergi câteva dintre ele. Dacă eşti student, cursurile şi studile ar trebui să fie priorităţile. Dacă trebuie să lucrezi ca să câştigi banii necesari pentru chirie şi cumpărături, atunci acesta este următoarea prioritate. Acum pot urma lucrurile esenţiale, cum ar fi sănătatea…fă jogging sau du-te la sală, important este să faci mişcare. Viaţa socială este la fel de importantă; nu neglija nici prietenii. Dacă este dificult să alegi dintre atâtea lucruri de făcut, fă o lista pro şi contra ca să te ajute în luarea deciziilor.

  1. Spune nu!

Crede-mă, este mult mai bine să fii implicată 100% în câteva activităţi importante, decât să te amesteci în toate şi în final să ajungi să nu ai timp pentru nimic. Poate că la început va fi greu să te laşi de câteva obiceiuri, însă pe termen lung va fi numai în folosul tău.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​