Iliuta Andrei- Work&Travel? CEA MAI TARE EXPERIENȚĂ!

Work&Travel? CEA MAI TARE EXPERIENȚĂ!

Prima dată când am aflat că o să plec în cea mai tare aventură din viața mea, am fost super încântat, dar în același timp puțin speriat de necunoscut.

Toate aceste gânduri au dispărut, când am ajuns acolo. Am cunoscut colegii români, sârbi, turci…mai multe naționalități.

Când nu știi pe cineva la prima vedere, nici nu știi cum să te comporți cu ei. Vrei să faci o impresie destul de bună, dar în același timp, nu ai vrea nici să îi sperii. Prima săptămână e mai normală, până vă cunoașteți, până cunoașteți orașul. După prima săptămână nu o să vă mai pierdeți de la supermarket până acasă, sau cum să ajungi de la mall acasă, sau la ce stație să cobori să nu ajungi în cealaltă parte a orașului.

Munca – doar de asta se numește și work nu numai travel – munca merge foarte ușor, dacă ai colegi cu care să râzi, cu care să te bucuri de orice. Îmi amintesc că lucram ca housekeeper și cum eram pe același etaj cu cei cu care stăteam în casă spuneam glume sau ce am găsit în cameră…sau dacă am găsit vreun cadavru în cameră (glumesc, nu s-a intamplat asta) chiar dacă am găsit o bormașină într-o cameră. Cel mai interesant moment al muncii era pauza de masă, unde mâncai și râdeai. iliuta-andrei-poza-2-min

Indiferent că o să vrei sau nu o să înveți diferite cuvinte, fraze, pe care nu credeai că o să le știi vreodată, o să  faceți schimb de culturi, dar în același timp îți dezvolți și limba engleză. Cunoști oameni extraordinari, cu care vei păstra legătura o viață întreagă. Se spune că dacă pleci cu un prieten în State si vă întoarceți în țară încă prieteni, acea prietenie va fi pentru totdeauna! Și tind să cred că e adevărat, am pățit-o pe pielea mea. Sau oamenii cu care veți forma legături, cu care veți  împărți amintiri, care nu se vor uita atât de ușor, o să rămână o amprentă acolo…pentru totdeauna. La un moment dat, când  veți reveni în țară, cam prima lună după ce vă întoarceți o să fie cea mai grea. O să vă apuce nostalgia,  o să vă fie dor de ei, de nopțile pierdute, de a savura o  bere după  o zi lungă de muncă, să râdeți de colegii din casă pentru că afară plouă si au venit îmbrăcați cu saci de gunoi ca să nu se ude, și de petrecerile fără sfârșit din fiecare seară.

iliuta-andrei-poza-3-min

După vara pe care ai muncit-o pe brânci, vine și acel quality time doar al tău. În care te duci și călătorești, să vezi ce ți-ai propus înainte să ajungi în State. Sari cu parașuta, skyjet… faci ce îți trece prin cap, nimeni nu te oprește… poate doar puțin frica și conștiinta.

Dacă cineva m-ar întreba dacă aș vrea să repet această experiență, răspunsul meu va fi DA fără ezitare! Sau dacă am un regret că am plecat, nici un regret! Această experiență te dezvoltă pe tine ca om, ca persoană, o să vă deschidă orizontul și o să vedeți altă mentalitate, alte idei.

Dacă sunteți studenți și vreți să vă duceți, dar nu sunteți siguri, nu mai stați pe gânduri. O să fie o experiență de neuitat, o să vă amintiți cu drag de ea și nu a fost o vară pierdută.  O să fie…într-un cuvânt CEA MAI TARE VARĂ! Doar o viață avem și trebuie să încercăm să le facem pe toate, oricât de nebune ar fii unele idei. Mai bine o viață în care să regreți că ai făcut ceva, decât o viață cu regretul că nu ai făcut ceva!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​