Barbis Cristian Sergiu- America – O „alta lume”

Ca orice alt student am auzit și eu despre acest program Work and Travel de la prieteni, de pe internet, am văzut afișe la facultate, pe stradă etc. .

Am devenit curios și am început să caut mai multe informații, ba chiar am rugat un prieten să ne vedem și să vorbim despre experiența lui, despre ce implică acest program și ce trebuie să fac ca să aplic și eu . Mi-a spus atât: „trebuie sa fii student„. Asta se întâmpla în toamna lui 2013 când  m-am hotărât să mă înscriu pentru prima oară în acest program, sau mai bine zis m-am hotărât să trăiesc această experiență.

Așadar în 13 iunie 2014 am pornit în una din cele mai frumoase și interesante aventuri din viața mea.

În 2015 am rămas acasă și deseori mă gândeam ce am făcut în America exact cu un an în urmă și ce aș face poate acum dacă eram acolo. Asa se face că în 2016 am luat hotărârea de a mă înscrie din nou, pas care nu-l voi regreta toată viața mea.

barbis-cristian-poza-2

Ajuns în America în iunie 2016 cunoșteam deja orașul,  pentru că aplicasem să merg în același oras Park City din Utah, am revăzut niște prieteni foarte dragi și mi-am dat seama din start că va fi o vară incredibilă.

Pentru început surpriza cea mare a fost locul de muncă în care am cunoscut persoane, cu care încă păstrez legatura și desigur abia aștept să ne revedem vara viitoare. Managerul restaurantului este una dintre aceste persoane, un om incredibil, poate cel mai bun manager pe care îl poate avea un restaurant, o persoană care îți oferă încredere și respect și care apreciază orice lucru mărunt pe care îl faci.

barbis-cristian-poza-4

La inceput evident a existat o perioadă de acomodare în care toți îmi puneau întrebari legate de program, cum am ajuns în USA, ce implică programul etc. Dar după un timp am început să ne vedem mai des în afara locului de muncă, să ieșim la fotbal, volei, la piscină sau grătar.

Prima dată când am ieșit din micul oraș Park City, aflat la 40 de mile de Salt Lake City, a fost într-o mică excursie în Nevada, mai exact în Wendover, un oraș cu vreo 4 cazinouri și 10 moteluri la o distanță de 2-3 ore de Salt Lake City, în care am mers mai mult pentru a vedea diferența dintre Utah, care este un stat de mormoni, și Nevada care este total opusul.

barbis-cristian-poza-3

Partea cea mai interesantă a verii a fost excurisa în Las Vegas! Am pornit spre Vegas cu 3 mașini, desigur nu le-am condus eu pe toate J Ne-am strâns nu mai puțin de 12 persoane, prieteni, pentru a face din cele 4 zile pe care le-am petrecut în „Orasul Pacatelor”  o experiență de neuitat! Și chiar a fost o experiență de neuitat deoarece tot ce se întamplă în Las Vegas, tot ce vezi, ce faci și cum te distrezi în Las Vegas este unic! În Vegas am reușit să vizitez niște obiective pe care nu m-am gândit vreodată că o să le vad, cum ar fii locul în care se filmează unul dintre show-urile mele preferate Pawn Stars sau Counts Kustoms.

barbis-cristian-poza-7

America este diferită de tot ceea ce ai trăit până acum în România. Locul este diferit de tot ce ai vizitat până acum în țară sau în Europa, și cu atât mai mult faptul că lucrezi în acel mediu, într-o „altă lume” timp de 3 luni, îți poate transforma excursia într-o experiență pe care poate nu vei avea ocazia să o trăiești vreodată!

barbis-cristian-poza-6

barbis-cristian-poza

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Te-ai convins să aplici la unul dintre programele noastre?​